onsdag 2 februari 2011

Tack och adjö, massor med snö!......

....skallar barnens röster efter sista dagen i skidskolan.
En vecka går fort när man har roligt. Årets skidsemester bjöd på riktigt härligt väder och massor med skön skidåkning. Men även bra veckor bjuder på toppar och dalar.....

Veckans värsta: kom inte som någon överraskning, utan var som vanligt dessa Danskar som stoppar liftar och kastar sig ut i backen utan någon som helst kontroll över skidor, stavar eller fart.... (tur att det var lågsäsong och att det fanns gott om plats i backen ;))

Veckans bästa:  blev dock en överraskning! Termometern som pendlat mellan +2 och -4 stod plötsligt på -20 grader en morgon när vi steg upp. Ja ja, bara att palta på sig lite extra kläder och ge sig av till backen (barnen hade ju en skidskoletid att passa). När vi lämnat barnen och satt oss i liften på väg upp i backen så kommer solen fram bakom en bergstopp och sprider ett gnistrande ljus över berget. Det är alldeles vindstilla och med klarblå himmel och fjälltoppar badande i solljus är utsikten från toppen är helt fantastisk!

Sista kvällen slog latmasken till och vi åt middag på restaurang.
Husets specialare Renskavs-pizza med lingonsylt var det två i sällskapet som gav sig på. Barnen tog det säkra före det osäkra Hamburgare med pommes frites. Maken testade en renskavstoast med lingon och själv valde jag en mycket god viltpasta med ren-älg och björnkött (utan lingon!)
Det beställdes även in en förrätt med renkött och lingonaioli som jag blev helt såld på!

Väl hemma igen har jag googlat runt efter recept på lingonaioli och hittat ett från SR P4 Norrbotten som jag misstänker kan vara något liknade det vi blev serverade:

Lingonaioli

1 dl grädde vispad.
4 matskedar majonäs
1 till 2 finhackade vitlöksklyftor
2 dl råa lingon
2 krm vitpeppar
2 krm salt
Blanda och njut

Inga kommentarer: