Googlar runt och hittar följande:
4 personer
Tillagningstid 15 minuter
600 g blandfärs
1 msk rapsolja
0.5 st purjolök, grovstrimlad
3 st vitlöksklyftor, finhackade
100 g torkade aprikoser, grovhackad
1 msk curry (vanlig eller stark)
1 krm malen kardemumma
1 burk kokosmjölk
2 dl röda linser
Hetta upp en stekgryta eller stekpanna med olja.
Fräs purjolök och vitlök på mellanvärme i någon minut.
Tillsätt färsen samt curry och kardemumma och bryn allt i ett par minuter tills färsen är genomlagad.
Rör ner kokosmjölk, aprikoser och linser och låt koka upp på mellanvärme.
Lägg på ett lock och låt sjuda i ca 10 minuter eller tills linserna är färdigkokta. Rör om då och då under tiden.
Servera till grönsallad, kokt ris och eventuellt naanbröd.
Perfekt, men eftersom sonen inte tål bönor så struntar vi i dem. Jag kollar igenom kyl och skafferi och ser att vi behöver purjolök, kokosmjölk och torkade aprikoser. Ringer till maken och ber honom köpa med sig detta hem och jag kan riktigt höra hur han rynkar på näsan....
Jag tycker att rätten var okej, men inte så het som jag önskat, kryddade med extra curry, salt och sötsur thaisås.
När middagen väl är uppäten säger maken -Du, det här var gott kan jag få en matlåda med mig i morgon?
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar