söndag 16 januari 2011

Kycklingfilé med täcke av fetaost och soltorkade tomater...

... lyxigare vardags eller enklare bjudrätt.

4-5 portioner

4 stora kycklingfiléer
olja/smör till stekning
1 dl hackade soltorkade tomater i olja
2 dl rivet vitt bröd (lätt rostat)
2 pressade vitlöksklyftor
100g fetaost
salt och svartpeppar
3 dl grädde
1 msk tomatpuré

Dela kycklingfiléerna i 3 delar.
Salta och peppra.
Stek filéerna gyllenbruna i panna och lägg sedan över dem i en lättsmord ugnsfast form.

Rosta ca 4 formbrödskivor lätt och riv dem sedan på rivgärn. Låt tomaterna rinna av och hacka dem.
Kör tomater, bröd, 1 pressad vitlöksklyfta och fetaost i matberedare så att det blir finfördelat men inte mosigt. Fördela röran över filéerna. Blanda grädde, tomatpuré och 1 pressad vitlöksklyfta och häll detta i formen. krydda ev med lite extra salt och peppar.
Ställ in i ugnen i 200 grader i ca 20 minuter, täck med folie vid behov.
Servera med tagliatelle och en grönsallad.

Novis som jag är i köket händer det att jag glömmer att jag bör läsa hela receptet till slut innan jag börjar med maten och det händer att jag överraskas av oförutsedda moment mitt under matlagningen. Att torka brödskivorna lite lätt i ugnen var ingen höjdare eftersom jag glömde dem där och de blev ganska svarta, så det blev att ta fram brödrosten istället. Förutom incidenten med brödet så var det en ganska enkel rätt att laga om man läst igenom receptet innan.

Inga kommentarer: